0630/741-6135 terkiviktor@gmail.com
Pest megyeBudapest

Gázkazán javítás Budapesten

Gázkazán javítás szolgáltatásom egész Budapest területén igénybe vehető. Az elromlott gázkészüléket garanciálisan javítom meg. Gázszerelő mester igazolvánnyal rendelkezem, ami biztosíték a kiváló és minőségi szerelésre. Amennyiben a meghibásodás megszüntetéséhez indokolt a gázkazán alkatrész csere, úgy rajtam keresztül kedvezőbb áron beszerezhető. A gázkazán javítás után újra üzembe helyezem a gázkészüléket, ami hosszú időn át hibátlanul fog üzemelni ismét. A hazánkban használatban lévő gázkazánok szakszerű javítását vállalom, a következő típusok szerint: FÉG, Bosch, Ariston, Beretta, Junkers, Vaillant, Radiant, Ferroli, Saunier, Weishaupt.

Gázkazán javítás előtt

A gázkazán szerelés elkezdéséhez meg kell bizonyosodni a meghibásodás okáról. A helyszínre kiérve pontosan megállapítom, hogy mi a baj. Ezek után tudom csak megmondani, hogy szükséges az alkatrész csere a gázkazán javításhoz, vagy elegendő egy alapos tisztítás. A modern programozható kazánoknál az elektronika is meghibásodhat olykor. Tehát számos oka lehet annak, ha nem működik a kazán. 

Gázkazán meghibásodás okai

Kellemetlen tud lenni, ha a hideg időszak alatt romlik el a kazán. Fűtés nélkül maradni nem lehet, ilyenkor azonnal hívni kell a gázkazán szerelőt. Előtte azonban érdemes lépésenként ellenőrizni a következőket. Elsőként, hogy van-e áramellátás. Lehet, hogy csak kiment az egyik biztosíték. Ha igen, akkor jöhet a termosztát. Ezek ma már a legtöbb kazán típusnál programozhatók, de átlehet állni manuális vezérlésre is. Így lehet szabályozni a hőmérsékletet. Pontosan beállítható a fűtés mértéke a lakásban. Ha itt valami eltérés mutatkozik a szokásoshoz képest, akkor egy alapbeállítással meg lehet próbálkozni. Ha ezek rendben vannak, akkor meg kell nézni a nyomás kijelzőt, hogy 1-1,5 bár között van-e. Ha alacsonyabb, akkor állítsuk a kettő közé az értéket, és indítsuk utána újra a gázkészüléket. Ha nyílt égésterű a kazán, és kialudt az őrláng, akkor meg lehet próbálni begyújtani. A kazánok szivattyú segítségével cirkuláltatják a vizet. Ez a kazán belsejében helyezkedik el. Bizonyos típusoknál pedig kívül található. Ha a szivattyú a működési hiba oka, akkor ezt már nem javasolt piszkálni. Hívjon vagy írjon, és megjavítom a kazánt, bármi is legyen a hiba forrása.

Gázkazán tisztítás és karbantartás

A gázkazánokat is, mint minden más gázkészüléket érdemes rendszeresen karbantartani. Legalább évente egyszer, és ha fűtőberendezésről van szó, akkor nem árt a téli időszak előtt megtenni. A gázkazán tisztítás is sok bajtól megkímélheti az embert. Nem fog leállni amikor a legjobban szükség van rá, plusz a rendszeres tisztítás anyagi és életellenes kárt sem fog tudni okozni. Utóbbinál leginkább a szén-monoxid mérgezés a jellemző. És az esetleges tragédia megfizethetetlen.

teréki víz-gáz-fűtésszerelés

További gázkészülékek javítása

Konvektor, cirkó, tűzhely, bojler javítás- és karbantartás. Kattintson a képre.

Call Now ButtonHívás